• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,99% 0,08
  • EURO

    51,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7331,00% 1,02
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Bu proje ile mezun olan gençlerin istihdama katılması sağlanacak

Bu proje ile mezun olan gençlerin istihdama katılması sağlanacak

EĞİTİM 31.01.2026 11:53:29 0
Bu proje ile mezun olan gençlerin istihdama katılması sağlanacak
Çorum’da sanayi ve eğitim iş birliğini güçlendirecek 11 milyon TL bütçeli projenin imzaları atıldı. Proje kapsamında modernize edilecek atölyelerde eğitim gören öğrencilere burs ve mezuniyet sonrası yüzde 100 istihdam garantisi sağlanacak.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ortaklığında yürütülen proje, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından uygulanan Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destekleniyor. Toplam 11 milyon TL bütçeye sahip olan proje, gençlerin mezun olur olmaz istihdama katılmasını sağlayan üretim odaklı bir model sunuyor. Proje kapsamında Çorum’un mesleki eğitimde öncü kurumları olan Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin altyapısı güçlendirilecek. Her iki okulda bulunan toplam 5 atölye, dijital üretim, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir sanayi anlayışıyla modernize edilecek. Öğrenciler, güncel teknolojiyle donatılan bu atölyelerde, sanayideki gerçek üretim ortamlarına en yakın şartlarda eğitim görecek. Proje kapsamında 9. sınıfı tamamlayan öğrenciler, mesleki beceri testleri ile ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirilecek. Öğrenciler, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, alanlarında, sanayinin doğrudan ihtiyaç duyduğu becerilere odaklanan uygulamalı ve üretim temelli eğitimler alacak. Bu sayede öğrenciler; yalnızca diploma sahibi değil, üretim süreçlerine hâkim, nitelikli ve sahaya hazır bireyler olarak mezun olacak. Eğitim sürecinde başarı gösteren öğrencilere Çorumlu sanayiciler tarafından burs desteği sağlanacak. En önemli detay ise mezuniyet sonrası yüzde 100 istihdam garantisi sunulması olacak. Bu proje ile Çorum’un nitelikli iş gücü potansiyeli artacak, sanayinin uzun süredir ihtiyaç duyduğu aranan eleman ihtiyacı karşılanacak, mesleki eğitimin toplum nezdindeki algısı güçlenecek, sanayi, eğitim ve kamu kurumlarını ortak bir vizyonda buluşturan proje mesleki eğitimde sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir ve örnek bir model olarak Çorum’un üretim gücüne uzun vadeli katkı sunacak. Tören, Vali Ali Çalgan, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin protokolü imzalamasıyla sona erdi.

"SİMEP, Çorum’u mesleki eğitimde bölgesel bir merkez haline getirecek"
Projenin imza töreninde konuşan Çorum Valisi Ali Çalgan, "SİMEP, Çorum’u mesleki eğitimde bölgesel bir merkez haline getirecek. Hedefimiz;okul-sanayi iş birliğini sürdürülebilir bir modele dönüştürerek gençlerimizin istihdam kaygısını ortadan kaldırmak ve sanayimizin rekabet gücünü artırmaktır" dedi.
"Çorum’un üretim gücünü insan kaynağıyla daha da ileriye taşıyacağız"
Projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin somut bir karşılığı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar ise, "Bu proje sayesinde öğrencilerimiz sadece bir meslek öğrenen değil, üretim süreçlerini yöneten, nitelikli ve sahaya hazır bireyler olarak yetişecektir. Çorum’un üretim gücünü insan kaynağıyla daha da ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Burun Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Arkent’le İmrahor’da Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor

Fen İşleri ekipleri, Fatih Caddesi’nde bakım-onarım çalışması yaptı

Beşiktaş – Galatasaray Derbisi Sadece beIN SPORTS’ta!

ÇOCUĞUNUZ AĞZI AÇIK UYUYORSA NEDENİ ÇENE PROBLEMLERİ OLABİLİR

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu

CHP’li Çiler’den Gebze Faciasının Peşini Bırakmıyor: “126 Gündür Rapor Neden Açıklanmadı?”

SİLİVRİ’DEN İSKİ ARNAVUTKÖY’E SESLENDİ

Yahyakaptan’da iki güzergâha geçici ara

İSU’DAN KANDIRA’NIN GELECEĞİNE 377 MİLYON TL’LİK GÜÇLÜ İMZA

BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE: YKS’YE GİRİŞ ÜCRETLERİ BU SENE DE ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN

Gebze’de Ramazan ayı mukabele ile taçlanıyor

2026 EHLİYET AFFI VE 11. YARGI PAKETİ DETAYLARI

GEBZE BELEDİYESİ MART AYI MECLİSİ TOPLANDI

Ziraatçılar, Başkan Büyükakın’ı çay içmeden bırakmadı

DARICA’DA GENÇLİĞE VE SPORA BÜYÜK YATIRIM

Çayırova’da Mart ayı meclisi tamamlandı

Çocuklar Ramazan Ayının Önemini Karagöz ve Hacivat ile Öğreniyor

Kartepe’de Dev Spor Yatırımı

Başkan Kocaman İftar Sofrasında Öğrencilerle Buluştu

Potanın 12 Dev Adamı: “Burası artık bizim evimiz”

Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste

TALİMATI EKREM İMAMOĞLU VERMİŞTİ…

MHP Dilovası Teşkilatı Ramazan’da Kapı Kapı Yardım Dağıttı

Gençlerden iftar sofralarına sıcak dokunuş

Başkan Kocaman İftar Sofrasında Buluştu

Gençler, “Mukaddes Emanetlere” sahip çıkıyor

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ YENİ AÇILAN BEYLİKBAĞI GÜZİDE'DE İLÇE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI

Başkan Bıyık’tan ramazanda gönül ziyaretleri

Kent Konseyi’nden Anlamlı İftar: Farklı Görüşler Aynı Masada

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.