Tarih: 21.09.2024 19:59

Bekaert işçilerinin direnişinin yanındayız

Facebook Twitter Linked-in

Ziyarette konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, "Bekaert patronu 2 yıl önce yasağa rağmen süren grevin rövanşını yapmak için her türlü hukuk tanımazlığı yapıyor. Ardından işçilere dilekçe imzalatarak kıdem ve ihbar tazminatlarından avans talebiyle fiilen tazminatlarını gasp etmeye çalışıyor. Daha önce ücret zamları ile ilgili patronların mahsuplaşma talebi oldu ama  kıdem tazminatında mahsuplaşmaya ilk kez tanık oluyoruz. Şimdi de sendikasından vazgeçmeyen işçileri korkutmak, sindirmek için 20 yıllık bir işçinin isine son veriyor.

İşverenin hukuk tanımaz bu tutumu karşısında durmaya devam edeceğiz. Bekaert işçilerinin kazabilmesi için yan yana olmaktan dün de geri adım atmadık, atmayacağızda."

"Bizlere "Var olan sözleşmeniz kalsın, size kıdem tazminatınızdan avans vereyim" deniyor

Ziyarette konuşan Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik "Bizlere "Var olan sözleşmeniz kalsın, size kıdem tazminatınızdan avans vereyim" deniyor. İşe girerken de bizlere hiçbir hak vermiyorlar sebebi sözleşmemizde böyle yazılmasıymış. Bu durum da işçinin taksitle kıdem tazminatını alması demek oluyor. Bu zam değil, kıdem tazminatımızdan hak vermek oluyor. Gerçekten büyük bir haksızlık söz konusu. Bunların akıl hocaları TİSK zaten. Ne hikmetse orta vadeli programda kıdem tazminatı tartışmaları sürerken ortaya bu çıkıyor” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612