Tarih: 24.06.2024 13:28

Bavul Tekerleği Değişir Mi?

Facebook Twitter Linked-in

Lakin günümüzde tekerleksiz valizler kısa veya uzun yolculuklarda pek tercih edilmemektedir. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise, bavuldaki yüklerin kolayca taşınabilmesi için tekerlekli valizlerin daha işlevsel olmasıdır. Hatta günümüzde manevra kabiliyeti açısından 4 tekerlekli olan valizler oldukça popüler bir seçim haline gelmiştir. 

Bavul Tekeri Nedir?

Valiz tekerleği, valizlerin kolayca hareket ederek iş yükünü hafifletmesi açısından oldukça işlevsellik sağlamaktadır. Böylece seyahatlarin daha kolay ve keyifli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Valiz tekerleğine baktığımız zaman iki kategoriye ayırabiliriz. Bunlar; sabit teker ve döner tekerledir. Her iki tekerlek çeşidinin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Sabit teker döner tekerleklerin aksine daha dayanıklı ve daha ekonomiktir. Lakin manevra yapma kabiliyeti döner tekerleğe kıyasla daha sınırlıdır. Döner tekerlekler ise sabit tekerleğe göre manevra kabiliyeti daha yüksektir; hem valizde 4 adet tekerleğin olması ve her bir tekerin 360 derece dönme özelliğine sahip olması özellikle dar alanlarda  kullanım performansı açısından çok yüksektir. Kullanıcılar ise  ihtiyaçlarına ve seyahat biçimlerine uygun olan sabit tekerlekli veya döner tekerlekli valizleri tercih edebilmektedirler.

Bavul Tekerinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Valiz tekerlekleri farklı malzemeler ile üretilip tasarlanabilmektedir. Genellikle plastik kullanılarak üretilmektedir. Bu plastikler ise sıradan bir plastik olmayıp polikarbonat gibi malzemeler içermektedir. Dolayısıyla hem dayanıklı hem de hafif olan tekerlerler valizlerde çokca kullanılmaktadır. Bununla birlikte kullanılan diğer malzemeler ise lastik, kauçuk,poliamid,naylon,poliüretan,silikon vb malzemeleri sayabiliriz. Bu malzemelerin tercih edilme sebebi ise titreşimi absorbe ederek sürüş performansını desteklemesinin yanında yüksek manevra kabiliyeti ile dayanıklılığı bir arada buluşturabilmesidir.

Bavul  Tekerinin Değiştirilmesi ve Monte Edilmesi Nasıl Yapılmaktadır?

Bavul tekerlerleri kullanım esnasında veya başka sebeplerden dolayı hasar görebilir ve değiştirilmesi gerekebilir. Bavul tekerleğinin değiştirilip monte edilmesi oldukça basittir. Bavulun altındaki tekerlerin takılacağı uygun yerleri bularak somunların, vidalarin vb. sıkılmasıyla monte işlemi tamamlanmaktadır. Bavula tekerlekler monte edilirken fazla sıkılmaması gerekmektedir aksi halde tekerleklerin dönmesi engellenmektedir. Lakin monte işlemleri bavuldan bavula ve tekerleğin çeşidine göre de değişebilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612