• BIST 100

    11238,36%0,44
  • DOLAR

    42,58% 0,00
  • EURO

    49,54% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5764,53% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9278,67% -0,18

Batı Trakya Türklerinin onurlu direnişi unutulmadı

Kocaeli’de Batı Trakya Türklerinin, tarih boyunca karşılaştıkları zorluklara rağmen kültürel miraslarını ve kimliklerini koruma mücadelesi Milli Direniş Günü’nde bir kez daha vurgulandı.

YEREL HABERLER 3.02.2025 15:28:00 0
Batı Trakya Türklerinin onurlu direnişi unutulmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Batı Trakya Türklerini, 29 Ocak Milli Direniş Günü’nde unutmadı. 29 Ocak 1988 ve 1990 tarihlerinde Batı Trakya’da fanatik milliyetçilerin saldırıları sonucu büyük acılar yaşayan Türkler, o dönemdeki direniş ve mücadeleleriyle hafızalarda yer etti. Bu trajik olaylar, Batı Trakya Türklerinin özgürlük ve kimlik mücadelesinin simgesi haline geldi. Bu anlamlı gün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Batı Trakya Türkleri İzmit Şubesi tarafından düzenlenen "29 Ocak Milli Direniş Günü" programı ile anıldı. 29 Ocak Milli Direniş Günü programı, İzmit Antikkapı’da başladı. Programda, Batı Trakya Türklerinin, tarih boyunca karşılaştıkları zorluklara rağmen kültürel miraslarını ve kimliklerini koruma mücadelesi vurgulandı. Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşün sonunda, 29 Ocak 1990 tarihinde yaşanan acı olaylar anılarak, Batı Trakya Türklerinin direnişine saygı göstermek amacıyla anıta karanfil bırakıldı.

“Bu olaylar, kimliksizleştirme gayretlerinin bir parçasıydı”

Programda konuşan Başkan Büyükakın, Batı Trakya’daki Türklerin karşılaştığı zorluklara değinerek, 29 Ocak’ın sadece bir tarih değil, aynı zamanda Batı Trakya’daki Türklerin varlığını hedef alan saldırının simgesi olduğunu vurguladı. Başkan Büyükakın, "Bu olaylar, kimliksizleştirme gayretlerinin bir parçasıydı. O topraklarda yaşayan soydaşlarımız bu kimliksizleştirme çabasına karşı efsanevi direniş gösterdi. Biz de bugün bu direnişe saygımızı gösteriyor, onları yad ediyoruz. Unutturmamaya çalışıyoruz. Çünkü unutulmaması gereken tarihi bir dönüm noktasıdır. Bizim sonsuza kadar savunmamız gereken bir milli duruşumuz var. Bu duruşu kaybetmeden, gelecek nesillere aktarmalıyız" dedi.

“29 Ocak, Batı Trakya Türklerinin kimlik ve hak mücadelesinde bir direniş sembolüdür”

Ayrıca, bu milli duruşun ayakta kalmasında emeği geçenlere teşekkür eden Büyükakın, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu dava, sizlerin kararlılığı ve mücadelesiyle ayakta duruyor. Unutmayın, milli şuur, o şuurla hareket edenlerle birlikte varlığını sürdürebilir. 29 Ocak, Batı Trakya Türklerinin kimlik ve hak mücadelesinde bir direniş sembolüdür. Bugün, zulme boyun eğmeyen, varlığını ve değerlerini korumak için mücadele eden soydaşlarımızı anıyor, bu yolda ömrünü adayan Dr. Sadık Ahmet ve hayatını kaybedenleri rahmetle yâd ediyoruz. Onların mirası, yalnızca geçmişin değil, aynı zamanda yarının da teminatıdır. Mücadeleleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek" diye konuştu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise "29 Ocak Milli Direnişine emek veren, bir sürü zorluk çeken ve bu yolda ölene kadar mücadelesini sürdüren başta Dr. Sadık Ahmet olmak üzere tüm vefat edenleri saygı ile anıyorum. Batı Trakya’daki varlığımızı ve geleceğimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Batı Trakya Türklerinin onurlu direnişi unutulmadı

Kırıkkale’de kimya fabrikasındaki yangın kısmen kontrol altına alındı

Güllü’nün kızı ve arkadaşının valizlerle kaçmaya çalıştığı anlar kamerada

Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan eski CHP ilçe başkanına ev hapsi

Şırdancı Mehmet yayaya çarptı: Kadının kolu ve bacağı kırıldı

Malatya güvenlik filosu güçlendi: 67 yeni araç hizmete alındı

Bolu’da bina duvarına çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

Kastamonu Üniversitesi’nin projesine destek

İlk Türk kadın mitinginin 106’ncı yıl dönümünde, birlik ruhu yeniden yaşatıldı

Güllü’nün kızının arkadaşı ile birlikte bavullarla binadan çıktığı anlara ilişkin görüntü ortaya çıktı

Çarşamba’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Dövdüğü eşini öldü zannederek olaya kaza süsü verdi

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı

Suçsuz yere öldürülen 2 çocuk annesi memleketinde toprağa verildi

ETÜ, üniversiteler ligindeki şampiyonluğunu basın buluşmasıyla kutladı

BEUN standına uluslararası müzik dünyasından yoğun ilgi

"Tarımda kadın eli" projesi için iş birliği protokolü imzalandı

Balıkesir’den can dostlara sıcak yuva

BEUN’da Moğolistan’daki Türk Kültür Varlıkları konuşuldu

Hastanede deprem ve yangın tatbikatı

Van İl Millî Eğitim Müdürü Çandıroğlu görevine başladı

Hafif ticari aracın çarptığı bisikletli ağır yaralandı

Okul kantinlerinde denetim

OMÜ’den minik kalplere sağlık dokunuşu

Arıcak’ta gıda güvenliği denetimleri sürüyor

OBB’nin il genelinde asfalt seferberliği sürüyor

Malatya’da yaşlı hasta için ambulans helikopter havalandı

Ordu’da haşerelere karşı kışlak çalışması başlatıldı

Ayvacık’ta güreş kursu meyvelerini veriyor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"

Ana su hattındaki tonlarca su Harşit Çayı’na aktı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.