• BIST 100

    16012,37%2,63
  • DOLAR

    44,05% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7337,74% 0,86
  • Ç. ALTIN

    11826,34% 0,55

Başkan Ustaoğlu, bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı yaptı

Başkan Ustaoğlu, bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı yaptı

GÜNDEM 28.01.2026 13:59:51 0
Başkan Ustaoğlu, bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı yaptı
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.
Yeşilay’ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.
Yeşilay’ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.
Karabük’ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.
Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90’ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay’ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.
Amaçlarının önce Karabük’te, ardından Türkiye’de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İKV, Gümrük Birliği’nin 30. yılında Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımıyla toplantı düzenledi

KADEM Kocaeli Temsilciliği’nde Bayrak Değişimi

Seka Park’ın estetik görünümü güçlendi

Başkan Yusuf Öztürk: “Şerifalioğlu’nun Yanındayız”

OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”

Tataroğlu’ndan Avusturya’da altın zafer

AVCILAR’DA 8 MART RÜZGARI: MOR KALEMLER YAZDI, YÜZLERCE KADIN EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Çayırova Devlet Hastanesi’nde deprem izolatörleri monte ediliyor

Beylikbağı’na Değer Katan Sosyal Yaşam Alanı: Güzide Cafe & Restoran

Büyükşehir’den kentsel dönüşümde dev adım;

Kavaklı Mahallesi’nde 1200 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Büyükşehir, savaşın masum çocuklarını unutmadı

Dikiş Malzemelerine İlgi Artıyor: Online ve Toptan Satışlar Güçleniyor

Çayırova Mekke Film Platosu, ziyaretçi akınına uğradı

Kent Konseyi’nden Nöbetteki Polis ve Sağlık Çalışanlarına Ramazan Ziyaretleri

Kartepeli Miniklerden Tarihe Yolculuk

8 Mart, Gebze’de de iz bıraktı

Beylikbağı’nda “2. Haydi Çocuklar Camiye” Programı Gerçekleşti

İSU’DAN ÇAYIROVA, DARICA VE DİLOVASI’NA 400 MİLYON TL’Yİ AŞAN ALTYAPI YATIRIMI

Çayırova’da 8 Mart’a özel program

MHP DİLOVASI'NDAN ÜÇ KÖYE RAMAZAN YARDIMI

Büyükşehir’den şehitliklerde titiz çalışma

“Lösemi ve Kanser Hastaları Birlikte İftar Yaptı, Sağlık Diledi”

Gebze Belediyesi, Türk Tasavvuf Müziği Konseri Düzenledi

Gebze Okur Buluşmaları’nda Özgü Güler Söyleşisi

Körfezray’da 5 TBM hedefe doğru ilerliyor

Sofradaki Görünmez Tehlike: Sebze ve Meyvelerdeki Pestisit Kalıntıları Ne Kadar Güvenli?

Okullarda ve kamu binalarında sessiz ortam arayışı: Akustik paneller neden önem kazandı?

Plastik Kutularda İç Geometri ve Yük Dağılımı

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.