• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% -0,12
  • EURO

    50,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    7069,81% -0,92
  • Ç. ALTIN

    11534,35% -0,30

Başkan Tutdere: "Adıyaman’ın 50 yıllık sorunlarını çözmekte kararlıyız"

Başkan Tutdere: "Adıyaman’ın 50 yıllık sorunlarını çözmekte kararlıyız"

GÜNDEM 21.01.2026 12:42:55 0
Başkan Tutdere:
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediyenin 20 aylık faaliyetlerini ve 2026 vizyonunu paylaştı.
Başkan Tutdere, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında kentte görev yapan basın emekçileriyle bir araya geldi. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden gazetecilerin fotoğraflarının masalarda yer aldığı programa Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Müdürü Haşim Poyraz, cemiyet başkanları ve gazeteciler katıldı. Program belediyenin 20 aylık faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterimiyle başladı.
Şehirde devam eden kazı çalışmaları ve yol durumuna ilişkin çalışmalara dair bilgi veren Başkan Tutdere, kalıcı çözümün altyapıdan geçtiğini ifade etti.
Tutdere, "Bazı mahallelerde kazı yaptığımızda, 40-50 yıl önceki kanalizasyon borularının yok olduğunu, bacaların foseptiğe dönüştüğünü görüyoruz. Depremde yıkılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan bu sistemi yenilemeden asfalt serimine başlasak, bu şehrin çocuklarının geleceğine ihanet etmiş oluruz. Önce şehrin altını toparlayacağız, sonra üst yapılara geçeceğiz. Halkımızın yorgunluğunun farkındayız ama doğru olanı yapmak zorundayız" dedi.
İçme suyu hattında 533 kilometrelik çalışmanın geride bırakıldığını belirten Başkan Tutdere, şehrim içme suyu sorunu için alternatif kaynak bulmanın zorunlu olduğunu, bunun da yolunun Atatürk Barajından su getirmek olduğunu ifade etti. Atatürk Barajı konusunun gündemde tutulması konusunda basın mensuplarının da sorumluluğun büyük olduğunu vurgulayan Başkan Tutdere, "Belediye olarak yaptığımız çalışmalarla kayıp-kaçak oranını azaltıyoruz ama bu yetmez. Adıyaman’ın 50 yıllık su sorununu çözmek için Atatürk Barajı’ndan su getirilmesi şarttır. Göreve gelir gelmez meclis kararı alıp DSİ ile protokol imzaladık. Proje ihalesi süreci başladı ama yetmez. İnşaat ihalesinin de ivedilikle başlatılması lazım. Bunun için hep beraber bu konuyu sahiplenmeliyiz. Bu memlekete suyu veremezsek hepimiz başarısız oluruz; bu işin siyaseti olmaz" sözlerini kullandı.
Belediyenin mali durumuna ve çalışma şartlarına da değinen Başkan Tutdere, "İsteriz ki daha büyük bütçelerle hizmet verelim ancak imkanlarımız kısıtlı. Adıyaman Belediyesi binası dahi olmayan, konteynerlerde bölük pörçük binalarda hizmet üretmeye çalışan bir kurumdur. Buna rağmen personelimiz yerinde dönüşüm hususunda Türkiye’de örnek bir çalışma sergiliyor. Hepimiz halkımızla birlikte aynı ağır havayı soluyoruz. Bu zorlu süreçten ancak birbirimize omuz vererek çıkabiliriz. Zor günler geride kaldı. 2026 yılında; Emlak Konut’un, diğer kurumların ve belediyemizin yatırımlarının gün yüzüne çıkmasıyla Adıyaman’ımız her zamankinden daha güçlü, daha dirençli ve daha güzel bir kent olacak. Katılımcı bir anlayışla, sivil toplum örgütlerini de sürece dahil ederek bu mücadeleyi mutlaka başaracağız" diye konuştu.

Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi

Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği

Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada

Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler

“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı

AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı

Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi

5 Yaşındaki Çocuklarda Kekemelik Nedir?

Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre oturanlar bel ve boyun sağlığını ihmal etmemeli

Karavan Yaşamını Kolaylaştıran Pratik Ekipmanlar

Online yemek siparişi platformu

En Güncel Hurda Fiyatları Üzerinden Kazanç Elde Etme Stratejileri

ÜPO Akademi’de Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu:

BAYRAM PAZARI 3 GÜN KURULACAK

GEBZE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 450 KM'LİK VEFA YOLCULUĞU

Darıca Dutluk Sokak’a Büyükşehir neşteri

Modern ofis projelerinde akustik yüzeyler mimari tasarımın parçası oldu

Minik Kitapseverlere Özel Söyleşi ve İmza Günü

Başkan Büyükakın’dan önemli mesajlar

Başkan Büyükakın’dan, Halep’te yoğun ziyaret trafiği

Toptan Ahşap Askı Kullanmanın Mağazalara Sağladığı Avantajlar

İstanbul’da Boşanma Sürecinde Avukat Desteği Neden Önemlidir?

Necmettin Nursaçan Darıcalılarla buluşuyor

165 şoföre 487 bin TL ceza

Vali Aktaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na Katıldı

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK

Çiftçi, Kent Park ve Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki revizyon çalışmalarını inceledi

GEBZE’DE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

6 bin 754 ring segment tamam, diğerleri yolda

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E 215 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.