• BIST 100

    16182,28%-2,43
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,48% -0,90
  • GRAM ALTIN

    7627,43% 2,59
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Balıkesir’den can dostlara sıcak yuva

Balıkesir’den can dostlara sıcak yuva

GÜNDEM 10.12.2025 17:00:24 0
Balıkesir’den can dostlara sıcak yuva
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AFAD tarafından tahsis edilen, ömrünü tamamlayan ve barınma ihtiyacına uygun görülmeyen konteynerleri can dostlar için sıcak yuvaya dönüştürdü. Türkiye’de ilk kez içerisinde özel patili dostlar için oluşturulan özel alanların bulunduğu, bölgenin en büyük kapasitesine sahip "Yeniköy Can Dost Doğal Yaşam Alanı" görkemli bir törenle hizmete açıldı. 75 bin metrekare alanda kurulan tesis, 6 bin can dosta yuva olacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde Türkiye’de ilk kez içerisinde özel patili dostlar içinde özel alanların bulunduğu, bölgenin en büyük kapasitesine sahip "Yeniköy Can Dost Doğal Yaşam Alanı"nın açılışını gerçekleştirdi. Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın’ın yanı sıra Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, BBB genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Tesiste AFAD tarafından özellikle hayvan barınağı yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen, ömrünü tamamladığı için barınma ihtiyacına uygun görülmeyen konteynerler kullanıldı. 75 bin metrekare büyüklüğündeki alanda oluşturulan tesis, 6 bin can dosta sıcak yuva olacak. Yaşam alanında özel can dostların tedavi ve bakım imkanlarının yanı sıra sosyalleşme ve oyun alanları da yer alıyor. Balıkesir’e yakışır, Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, eşi Arbil Akın öncülüğünde hayata geçen "Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz" kampanyasıyla bin 409 can dostu sahiplendirerek sıcak yuvaya kavuşturduklarını söyledi. Vatandaşlara sahiplenme çağrısında bulunan Akın, sahiplendirilen can dostlara ücretsiz mama desteği ve veterinerlik hizmeti verdiklerini belirti.

"Bin 409 can dosta sıcak yuva"
Bir belediye başkanı olarak sadece insanların değil doğanın, çevrenin ve sokak hayvanlarının da belediye başkanı olduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, başlattığı "Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz" kampanyası ile web sitesi ve bakımevlerinden bin 409 can dostu sahiplendirerek sıcak yuvaya kavuşturduklarını söyledi. Akın, kampanyaya öncülük eden eşi Arbil Akın’a verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Akın, "Bütün Balıkesir’de yaşayan hemşehrilerim can dostlarımızı bizlerle iletişime geçerek sahiplensinler. Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendikleri can dostlara mama desteği ve veterinerlik hizmetini ücretsiz olarak sağlıyoruz. Yeter ki sahip çıksınlar yeter ki sahipsiz bırakmasınlar" diye konuştu.

117 bin 50 can dost tedavi edildi
Türkiye’ye örnek bir il olmak için gece gündüz çalıştığını söyleyen Akın, "Körfez bölgemize destek olmak amacıyla; Edremit-Çıkrıkçı’da bulunan bakımevinin tadilat, bakım-onarımını yaptık, tesisimizi tıbbi cihaz ve ekipmanlarla donatarak faaliyete geçirdik. Altıeylül, İvrindi, Bandırma ve Edremit’teki bakımevlerimiz ve tedavi merkezlerimizde, rehabilitasyon, acil müdahale ve cerrahi operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Tesislerimizde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 117 bin 50 tedavi ve aşılama, 12 bin 14 kısırlaştırma operasyonu ve 2 bin 478 can dostumuzun ortopedik ve yumuşak doku cerrahi operasyonlarını uzman veteriner hekimlerimizce gerçekleştirdik. Can Dost Yerinde Hayvan Bakım ve Tedavi Aracımızla 20 ilçemizin tamamında; 17 bin 163 tedavi ve aşı işlemi, Yakın Çözüm ekibimize iletilen ihbarlarla 8 bin 645 acil vakaya müdahaleyi anında gerçekleştirdik. Valiliğimiz ile birlikte Bakanlığımızın tahsis ettiği bölgede 147 bin metrekarelik yeni bir doğal yaşam alanının yapımına başladık, en kısa sürede tamamlayacağız. Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" diye konuştu.

"Pati kafede ziyaretçiler ağırlanacak"
Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadığını ifade eden Akın, tesisteki tüm birim ve ünitelerin dostların hassasiyeti gözetilerek planlandığını belirti. 70 adet bölünmüş alanın yanında, özel dostların tedavi ve bakımlarının da bu tesiste yapılacağının bilgisini veren Akın, "Dostlarımızın davranışsal gelişimlerinin kontrolünü sağlayacağız. Ameliyathanemiz, tedavi ve bakım ünitelerimiz, son teknoloji tıbbi cihaz ve ekipmanlarımız ile en üst seviyedeki cerrahi operasyonlara hazırız. Pati kafemiz vatandaşlarımızı misafir edecek, bu şekilde toplumsal katılım ve gönüllüğü artıracağız. 92 adet kameramızla birlikte dostlarımızın güvenliğini sağladık. Üç ay boyunca kayıtlar tutulacak" diye konuştu.

Akın’dan destek teşekkürü
Doğal yaşam alanının oluşturulması süreci içerisinde yer alarak çalışmalara destek veren kurumlara teşekkür eden Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Valiliğimiz ve ilgili kurumlarına, konteyner desteği sağlayan AFAD’a, gece gündüz çalışarak kısa süre içerisinde burayı hayata geçiren ilgili daire başkanlıklarımız ve personelimize, sahadan verdikleri geri bildirim ve görüşleriyle sürekli yanımızda olan sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimize yürekten teşekkür ederim. Özel bir teşekkür daha etmek istiyorum. Bugüne dek can dostlarımıza şifa olmak için gecesini gündüzüne katan veteriner hekimlerimiz ile bakım personelimize özveri ve hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum."

Vali Ustaoğlu: "Can dostlar için özel bir alan olacak"
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, açılışı yapılan doğal yaşam alanının can dostlar için çok özel ve anlamlı bir alan olacağını belirtirken, "Başkanımızın müjdesini verdiği İvrindi’de 140 dönümün üzerinde can dostlarımız için doğal yaşam alanı inşa edeceğiz. Tüm ilçelerimizde de bu faaliyetler devam ediyor. Ben, özellikle bu konuda hassasiyet gösteren ve konunun üzerinde duran Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kandil ve Özel Günlerde Ne Dağıtılır? Kapsamlı Hayır Lokması Dağıtım Rehberi

Darıca’ya Dev Yatırım: Spor Köyü İçin İmzalar Ankara’da Atılıyor!

Gaziantep’te Ceza Yargılaması Süreçleri: Haklar, Sorumluluklar ve Savunma Stratejileri

Gebze Belediyesi Ampute Futbol, Türkiye Kupası’nda Yoluna Devam Ediyor

Darıca’da ramazan bereketi sokaklara taşıyor

“Bir Şehir Bir Sofra” üniversite öğrencilerini ağırladı

AKRA Gran Fondo Antalya’da pedallar ‘Yeşil Gelecek’ için dönecek

Çayırova Belediyesi, deplasmandan kazanarak döndü

Gebze ulaşımına Büyükşehir imzası

Ramazan, Gebze’de çocukların neşesiyle renkleniyor

İstanbul'un Hurdacısı: Güvenilir Hurda Alım Hizmetiniz

Askıda Pide Değil, " Dost Meclisi " Seferberliği

Türk Çam Balı Premium Lige Yükseliyor: 24 Aylık Ar-Ge Hamlesi Başlıyo

Gebzeli Gazeteci Ofisini Dünyaya Taşıdı: Dijital Göçebe Rehberi Yayında

GEBZE’DEN GAZZE’YE YARDIM TIRI

392 can, 1 Mart'ın yıl dönümünde dualarla anıldı

STK’ları Buluşturan İftar Gebze’de Gerçekleşti

Başkan Kocaman, Muhtarlarla İftar Sofrasında Buluştu

Büyükşehir, “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor

Vali Aktaş, Kocaelispor – Beşiktaş Karşılaşmasını İzledi

Sabiha Gökçen’e Hat 200 çözümü

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILACAK

KARMEK Mutfağında Ramazan Mesaisi

Üsküdar Faciası, şehrimizin hafızasında derin bir yaradır

Gebze Sanat Galerisi’nde Sonbahar ve Kış Temalı Resim Sergisi

Büyükşehir’in cenaze hizmetleri Diyanet TV’de

Ramazan Sokağı’na Yoğun İlgi

Omuz Kırığı Ameliyatı

Diş İmplantı Neden Tercih Edilir?

Gömlek Şişirme Ütü Robotu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.