• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Balıkesir Büyükşehir’den logo açıklaması

Balıkesir Büyükşehir’den logo açıklaması

EKONOMİ 20.12.2025 16:14:08 0
Balıkesir Büyükşehir’den logo açıklaması
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından logo değişikligi sonrası Başkan Ahmet Akın hakkında verilen "soruşturma izni" ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada meclis kararının valilikçe de onaylanarak, kesinleştiği ve yürürlüğe girdiği vurgulanırken, belediye kasasından bu çalışma için hiçbir ödeme yapılmadığı, herhangi bir kişiye haksız menfaat sağlanmadığı ve kamu zararı oluşmadığı savunuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında, belediyemize ve şahsıma İçişleri Bakanlığı tarafından ’soruşturma izni verilmesi’ kararına ilişkin yer alan haberlerde kamu zararı gibi gerçekle ilgisi olmayan ifadeler hakkında soruşturma izni verilmesi kararı, kamu görevlilerinin yargılanması için yetkili makamlar tarafından verilen idari bir karardır. Başka bir ifade ile, ortada ne savcılık tarafından düzenlenmiş bir iddianame ne de bir mahkeme kararı mevcuttur. Ayrıca, soruşturma izni verilmesi kararı kesin değildir, konunun Danıştay aşaması vardır. Hukuka ve gerçeğe aykırı olan söz konusu karara karşı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın avukatları tarafından Danıştay nezdinde gerekli itiraz yapılacaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz logosu dijital iletişimin gereklerine uygun olarak revize edilmiştir. Logonun yeni görünümü Belediye Meclisi’nde kabul edilmiştir" denildi.

"Logo için belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamıştır"
Açıklamanın devamında logo için hiçbir harcama yapılmadığı belirtilerek, "Söz konusu logo çalışması, bir grup akademisyen ve grafik tasarımcısının tamamen gönüllü katkılarıyla ortaya çıkmıştır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ’yaklaşık 480 milyon liralık harcama’ iddiaları asılsızdır ve asla gerçeği yansıtmamaktadır. Logo değişikliği nedeniyle belediyemize herhangi bir kamu zararı oluşmamıştır. Ayrıca, eski logonun yer aldığı stok halindeki basılı ürünler, tabela ve diğer tüm materyaller kesinlikle değiştirilmemiş ve stoklar tükenene kadar kullanılmıştır. Bu sebeple de logo revizesi belediyemize hiçbir ilave maliyet getirmemektedir. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Belediyemizi şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla yönetmeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki çamur, her zaman atanın eline bulaşır. Kamuoyunu yanıltıcı iddialarla meşgul edenlere yönelik hukuki girişimleri ise derhal başlatacağız" ifadelerine yer verildi.

Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi

Sivas’ta fren yerine gaza basan sürücü, markete girdi

Ateş açtığı tüfeği otomobilin altına saklamaya çalıştı

Sadettin Saran’ın Asos’taki lüks villasının bekçisi gözaltına alındı

Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı

Kontrolü kaybedip trafik levhalarına çarptı: 1 yaralı

Osmaniye’de mezarlıkta park halindeki araçta iki genç ölü bulundu

Adana’da trafik denetimi: 60 araç sürücüsüne 495 bin lira ceza

Şanlıurfa’da pikap ile motosiklet çarpıştı:2 ağır yaralı

Şarampole devrilen otomobilden sızan yakıt paniğe neden oldu

Düşen kadının öldüğünden korkan yakınları ekipleri harekete geçirdi: Gerçek sonradan anlaşıldı

Seyir halindeki otomobilde yangın paniği

Maltepe’de AVM’de kavga

Bakan Fidan: "(Miami’deki Gazze görüşmesi) Varılan mutabakatlar umut verici"

Enes Çelik’ten taraftarlara transfer mesajı

Kamyonet ile 3 araca çarptı, 2.49 promil alkollü olduğu tespit edildi

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Tunç: "Bu durum, ihmalkârlığın ve ciddiyetsizliğin sonucudur"

Kediye tekme attı, o anlar kameraya yansıdı

Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

CHP lideri Özel: "Bu darbeciler de günü gelince Edirne’den kaçmak isterlerse Meriç’ten Dedeağaç’a size emanet"

FETÖ kumpası mağduru Yarbay Ali Tatar ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

Manisa FK - Ankara Keçiörengücü maçının ardından

Tiago Djalo, cezalı duruma düştü

Rashica, bu sezon ligde ilk golünü attı

Kütahya Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Namaz: "Örf ve adetlerimizi kendi imkânlarımızla yaşatıyoruz"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 0 (Maç sonucu)

İHAKUT, Diyarbakır’da üyeleriyle bir araya geldi

CHP Lideri Özel’den Yunanistan’a övgü, Türkiye’ye eleştiri

Kartal, evinde 4 maç sonra güldü

Kartal, 2 maç sonra kazandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.