Tarih: 21.01.2021 10:46

Avustralya’da Master

Facebook Twitter Linked-in

Geçmişte birçok öğrenci için hayal olan yurtdışı master programları, bugün gerçeğe oldukça yakın! Tek yapmanız gereken ise hedefinizi doğru belirleyerek, doğru ülkede sizin için en uygun okulu seçmek. Bugünün alternatifleri arasında, seçim yapmakta zorlanıyorsanız, listenizin en başında yer alması gereken Avustralya’da master programlarını keşfetmenizin zamanı gelmiş demektir!

 

Neden Avustralya’da Master Yapmalısınız?

 

Yurtdışında master söz konusu olduğunda, birçok koşulun sağlanma gerekliliği öğrenciler üzerinde ciddi bir baskı oluşturur. Kariyeriniz, hedefleriniz ve hayallerinizi bir anda gerçekleştirmek zorunda kaldığınız koşullar ile yorucu bir hale getirmek istemeyenlerdenseniz, Avustralya tam size göre! Not ortalamanız 2,7’nin üzerindeyse ve TOEFL sınavından henüz bir puanınız yoksa endişelenmenize gerek yok. Dünyanın ilk 200 üniversitesinden birinde öğrenci olmak için GMAT/GRE gibi sınavlara hazırlanarak vakit kaybetmenize de gerek olmadan Avustralya’da bir master programında öğrenci olabilirsiniz.

 

Eğer İngilizce konusunda henüz istediğiniz noktaya gelemediyseniz ve bunun eğitiminizi etkileyeceğini düşünüyorsanız, Avustralya’daki master programlarının sunduğu hazırlık eğitimi ile dil seviyenizi yükseltebilirsiniz. Tüm bunların yanında ülkenin iklim koşulları ve sosyal hayatı da birçok ülkeden öğrenci için cazip bir yapı sunar. Sydney, Queensland, Monash ve Melbourne üniversitelerin dünyada ilk 50 üniversite arasında bulunduğu göz önüne alındığında, Avustralya’nın master programlarının öğrencilere akademik açıdan da büyük bir avantaj yarattığı söylenebilir.

 

Avustralya’da Master Eğitiminin Yapısı

 

Avustralya’da farklı alanlarda, 1,1,5 ve 2 yıllık master programları bulabilirsiniz. 1 yıllık olan programlar çoğunlukla tezsiz olduğundan eğer akademik bir kariyer planlıyorsanız, 2 yıllık programlara yönelmenizde fayda vardır. Yine 2 yıllık programlar, göçmenlik ve uluslararası iş tecrübesi kazanmak isteyenler için oldukça uygun bir yapı sahiptir. Bu programları bitiren öğrenciler hem göçmenlik başvurusunda bulunabilir hem de 24 ay gibi bir süre için çalışma iznine sahip olabilirler. Ayrıca daha kısa bir eğitim süresine sahip olan dönemlik diploma programları da birçok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Avustralya’daki üniversitelerde çoğunlukla şubat ayında başlayan eğitim, aralık ayında son bulur ve temmuz ayı itibariyle öğrenci kabulüne başlanır.

 

https://www.auegitim.com/avustralyada-yuksek-lisans-master-egitimi/
 


 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-GBGQR9HF6V