Tarih: 04.10.2024 13:50

5 bin kitap! Yürüyüş Yolu'nda ağaçlar kitap açtı

Facebook Twitter Linked-in

5-13 EKİM TARİHLERİ ARASINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ekibinin katılımıyla başlayan etkinliğe AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar da katıldı. Kocaeli Kitap Fuarı, 5-13 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak.

 

5 bin kitap! Yürüyüş Yolu'nda ağaçlar kitap açtı

SAVAŞ VE ACININ EDEBİYATI

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “ Vatandaşlar ilgi ile kitap topluyor. Kocaeli’de en çok ilgi gördüğü etkinlik. Ağaçlardan kitap toplamada çıkan ses umarım giderek artar. Fuarımıza tüm vatandaşlarımızı, çevre illerde bulunan kitapseverleri davet ediyorum” dedi. Kitap fuarının bu yıl ki temasının “Savaş ve acının edebiyatı” olarak belirlenmesi ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Büyükakın, “Dünyada özellikle son yıllarda yaşanan zulümler dikkate alınarak bu tema oluşturdu.

 

 

5 bin kitap! Yürüyüş Yolu'nda ağaçlar kitap açtı

SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRACAĞIZ

Gazze ve çevresine yayılan acı giderek artıyor. Kültür faaliyeti dünyayı daha iyi bir yer haline getirme faaliyetidir. En çok kadın be çocukların zarar gördüğü savaşlarda birbirlerinin ses çıkarması gerekiyor. Bu görev aydınlara düşüyor. Seslerini güçlü çıkarmaları gerekiyor. Bu anlamda edebiyatın her alanına ihtiyacımız var. Dünyanın dört bir yanında isyanları derledik be kitaplaştırdık. Bu kitap ile zulme karşı sözümüzü söylemiş olacağız. İnsanlığı zulme karşı sesini yükseltmeye çağıracağız” dedi.

 

5 bin kitap! Yürüyüş Yolu'nda ağaçlar kitap açtı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612