• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Anadolu’nun ritmi Kocaeli’de yankılandı

Büyükşehir, kültür ve sanat dolu bir geceye imza attı;

21.01.2026 12:20:00 0
Anadolu’nun ritmi Kocaeli’de yankılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Anadolu’ya Açılan Kapı” temasıyla organize edilen “7 Bölge Halk Oyunları Gösterisine” ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 300 dansçının sahne aldığı geceye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin “Gonca Efeleri” adıyla oluşturduğu halk oyunları ekibi damgasını vurdu. Ekip, sergilediği zeybek performansıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatarak coşkuyu doruğa taşıdı.

 

FARKLI YÖRELERİN RENKLİ GÖSTERİLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen “7 Bölge Halk Oyunları Gösterisi”, Kocaeli ve farklı illerden gelen halk oyunları gruplarının katılımıyla İzmit Antikkapı’da gerçekleştirildi. Kocaeli’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Anadolu’ya Açılan Kapı” temalı organizasyonda farklı yörelere ait halk oyunları aynı sahnede buluştu. Renkli kostümler ve coşkulu performanslarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan gösteri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN HALK OYUNLARI

Gösteride; Kocaeli Yöresi Manav Halk Oyunları Ekibi, Nazende Dans Akademi Spor Kulübü, Orhangazi Belediyesi Halk Dansları, Güneş Sahne Sanatları, İstanbul PESKA Halk Dansları, Çayırova Belediyesi Halk Dansları, Ezgim Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü, MAP-HOYTAG Halk Oyunları Ekipleri, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Çayırova Doğa Halk Oyunları Spor Kulübü ve Yahya Kaptan Anadolu Lisesi Halk Oyunları Kulübü sahne aldı.

 

TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞE ÖNEMLİ KATKI

Programda konuşan Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamlarını katılımcılara ileterek, tüm misafirlere iyi seyirler diledi. Yamak, bu tür kültürel organizasyonların şehirler arasındaki bağları güçlendirdiğini ve toplumsal birlikteliğe önemli katkı sunduğunu ifade etti. Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Spor Kulübü Başkanı Özkan Göçenler ise yaptığı konuşmada, organizasyona verdikleri katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Göçenler, “Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen kıymetli ekipleri Kocaeli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Misafirlerimizin şehrimizden güzel anılarla ayrılması bizim için çok değerli. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle halk oyunlarını daha geniş kitlelerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN “GONCA”SI GECEYE DAMGA VURDU

Gecenin en anlamlı anlarından biri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin “Gonca Efeleri” adıyla oluşturduğu halk oyunları ekibinin sahneye çıkmasıyla yaşandı. 12 öğrenciden olan ekip, sergilediği zeybek performansıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatarak coşkuyu doruğa taşıdı. İzleyiciler, “Gonca Efelerinin” performansını dakikalarca ayakta alkışladı, gösteri geceye damgasını vurdu. “Anadolu’ya Açılan Kapı” temalı “7 Bölge Halk Oyunları Gösterisi”, Anadolu’nun kültürel zenginliğini sahneye taşıyarak Kocaeli’nin kültür ve sanat alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Büyükşehir’de insan ve güvenlik ön planda

İşte Kocaeli Gazetesi Basında 9. yılını kutluyor

“Meraklı Civciv” Kartepe’de Sahne Aldı

İzmit Millet Bahçesi yeni spor alanlarına kavuştu

Sosyal Yaşam Merkezi’nde durmaksızın çalışılıyor

Vekil Meclis Mesaisinde Değil Gönül Mesaisinde

KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN AKŞAMI KÜLLİYE’DEN İFTAR YAYINI

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın MÜSİAD Gebze Ziyareti

Gebze, Barış Manço’yu eserleriyle andı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor !

“İhracatın Liderleri Ödül Töreni” Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Katılımlarıyla Gerçekleşti

Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Gebze Teknik Üniversitesini Ziyaret Ettiler

BİM’e Ramazan Bereketiyle Geliyor

Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehir Kocaeli olacak

Milliyetçi Hareket Partisi Dilovası İlçe Teşkilatımızdan Kadınlara Vefa ve Birlik Kahvaltısı

Kartepe’de Tiyatro Akşamı

Yunus Emre Camii, Ramazan’a yeni yüzüyle giriyor

YENİDEN REFAH GEBZE’DE HALİL BİLİKCİ DÖNEMİ BAŞLADI!

Kardeş Pası Basketbol Şampiyonası başlıyor

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.