Tarih: 21.05.2024 16:56

Ali Sağlık’tan ‘su tasarrufu’ çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci oturumu, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında düzenlenen toplantının ardından İSU Genel Kuruluna geçildi. Genel kurul, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın faaliyet raporu sunumu ile başladı. Su tasarrufu konusunda yerel yönetimlere ve vatandaşlara çağrıda bulunan Sağlık, “Bu yıl su tasarrufu konusunda daha fazla duyarlı olalım” dedi.

 

SAĞLIK: HEDEFİMİZE ERKEN ULAŞTIK

Verileri değerlendiren Ali Sağlık, sunumunda şu ifadeleri kullandı: “2023 yılı sonu itibariyle abone sayısı 923 bin 305’e ulaştı. Şehre verdiğimiz su ise 183 ton oldu. Kayıp kaçak oranımız ise yüzde 24 seviyesine geriledi. 2028 hedefimize 2023 yılında ulaştık. İnşallah yüzde 20’lerin altına düşeceğiz. Kurumda 1870 personelimiz var. Bir tane sözleşmeli memurumuz var sadece. 2023 yılı tahmini gelir bütçemiz 3 milyar 580 milyon TL olurken, bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 111 oldu. Tahmini gider bütçesi ise 4 milyar 430 milyon TL olurken bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 94 oldu.

 

‘BİZE YARDIMCI OLUN’

İçme suyu ile ilgili geleceğe yönelik planlar yaptık. İhsaniye Barajı’nda çalışılıyor. 2026 yılında devreye alarak Karamürsel ve Gölcük bölgemizi besleyeceğiz. Bu yıl Çınarlıdere’de arıtma yapacağız. Çalışmalarda sona geldik. Bütün yatırımlar bittiği zaman 381 milyon metreküplük kapasitesi olacak. Biz Kocaeli’yi susuz bırakmayız. Belediyelerimizden ve vatandaşlarımızdan beklentimiz var. Yağış olmazsa zor bir dönem olacak. Bahçe, park sulamalarında geri dönüşüm suyunu kullanabiliriz. Belediyelerimiz bu konuda bize yardımcı olsun. Vatandaşlarımızdan beklentimiz bu yaz bağ, bahçe sulamalarında arıtılmış suyu kullanmamaları. Bu yıl su tasarrufu konusunda daha fazla duyarlı olalım. Kocaeli’de musluktan akan su içilir diyoruz. Bu konuda araştırmalar yapıyoruz. Yüzde yüz arıtmaya ulaşmış tek il biziz. Kocaeli’de sanayide kullanılan su miktarı 42,9 milyon metrekare. Yüzde 35’i geri kazanım suyu. Kocaeli’de son 5 yıla baktığımızda bütçemizin yüzde 40’ını yatırıma ayırdık.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612