Tarih: 06.07.2024 12:08

AKP’den Hürriyet’e çağrı “isteksiz aday olduğun Görevi bırak”

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesinin çalınan çilekleri şehirde tartışma konusu olmaya devam ediyor. AKP İzmit İlçe Başkanı Halil Dokuzlar konuyla ilgili bir açıklama daha yaparak şunları söyledi: “İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım, 22 Mayıs’ta iddia ettiği çilek tarlasındaki hırsızlık olayıyla ilgili kanal kanal gezip demeçler verdi. Ulusal kanala kadar çıktı. Sosyal medyada bunların hepsi mevcut ve bazılarını ekte paylaşıyorum. Bu röportajlarında olayı takip ettiklerini, sonucu kamuoyu ile paylaşacaklarını beyan ediyor.

İZMİT’İ HIRSIZLIKLA SUÇLADI
Değerli arkadaşlar, elbette yeni döneme başlarken çok ilginç ve geçmişte örneği görülmemiş bir olay da yaşadık.

Bir belediye başkanı sosyal medya hesabından İzmit’i hırsızlıkla suçladı. Üstelik ortaya koyduğu iddianın mantıklı bir izahı da yoktu. Çayırköy’de ekili 12 dönüm çileğin bir gecede birileri tarafından çalındığını, acıtasyon yaparak iddia etti.
Bu ülkede işini en iyi bilen bir çiftçi bile bu hırsızlığın akılla, mantıkla izah edilemeyeceğini söylerken, CHP’li İzmit Belediye Başkanı belki de olmayan kişiler üzerinden bir şehri zan altında bıraktı.
Diğer yandan bir şehir tonlarca çalıntı, haram çileği yedik mi acaba diye kaygı ve endişe yaşadı.
Sorumlu bir yönetici, ortaya böylesine büyük bir iddia atıyorsa bunu sonuçlandırması, aydınlatması gerekirdi. Ama aradan 2 aya yakın zaman geçti, sanki bu sözler söylenmemiş gibi davranıyorlar. Olayı sorguladığımızda, güvenlik güçleri ile görüştüğümüzde böyle bir hırsızlık olayının olmasının mümkün olamayacağı ifade ediliyor.

BELSA PLAZA KARANLIK PLAZA OLDU
İzmit Belediyesi’nde 6 yıl geçti, mobing de bitmedi. Daha ilk yılında çoğunluğu kadın, onlarca çalışanı hiçbir gerekçe göstermeden, siyasi görüşlerine bakarak kapı önüne koyan İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım, personel üzerindeki baskılarına devam ediyor.
Kredi yetkisi aldı, milyonlarca lira geliri olduğu halde çalışanlara verdiği maaş sözlerini tutmuyor.
Geçen dönem meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda iken en azından soru önergelerimiz dikkate alınıyor, halkımız belediyede neler olduğunu öğrenebiliyordu. Bu dönem çoğunluğu da elde edince, belediye başkanı artık meclis toplantılarına bile gelmiyor. Seçim dönemi kaç işçi alındı, bunun bütçeye etkisi ne oldu diye soruyoruz cevap yok. Kredi yetkisi aldınız, bunu nerede kullanacaksınız diye soruyoruz cevap yok.
Meclis üyesinin sorularına bile cevap verme zahmetine girmeyenler, vatandaşımızın taleplerine nasıl yaklaşır, varın siz düşünün. Belsa Plaza’da artık şeffaflıktan eser kalmadı. Belsa Plaza, Karanlık Plaza oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612