Tarih: 27.11.2025 14:02

ESA: Mars'ı keşif misyonunu 2028 yılında başlatmak üzere çalışıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

ESA'dan yapılan açıklamada, "ESA ve NASA, ExoMars Rosalind Franklin misyonu konusunda işbirliğini, fırlatma hizmeti, Mars'a iniş için gerekli itiş sistemi unsurları ve Rosalind Franklin gezgini için ısıtıcı üniteleri gibi önemli ABD katkılarını garanti eden bir anlaşma ile pekiştiriyor" denildi.

ESA açıklamasına göre, her iki kurum da Rosalind Franklin gezgini misyonu için temel unsurların sağlanmasını resmileştirmek üzere 16 Mayıs 2024'te Mutabakat Anlaşması imzaladı. Anlaşmayı, ESA'nın İnsan ve Robotik Keşif Direktörü Daniel Neuenschwander ve NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Yardımcı Yöneticisi Nicola Fox, Paris'teki ESA Genel Merkezi'nde imzaladı.

ESA açıklamasına göre, fırlatma hizmeti ve hızlandırılabilir fren motorlarının yanı sıra, ana güncelleme NASA'nın ABD Enerji Bakanlığı (DOE) ile işbirliği içinde rover için hafif radyoizotop ısıtıcı üniteleri (RHU) sağlayacak. İngiltere'nin liderliğinde, misyona katılacak bir Avrupa RHU'nun geliştirilmesi ve sertifikalandırılması çalışmaları paralel olarak devam edecek. ESA, Radyoizotop Enerjisi Kullanan Avrupa Cihazları (GSTP/ENDURE) Programı, bu on yılın sonuna kadar radyoizotop ısı ve güç sistemleri için uçtan uca bir Avrupa kapasitesi sağlayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —